- تمدید قراردادهای اماکن استیجاری
با عنایت به شرایط اقتصادی بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و همچنین تحریمهای ظالمانه و با لحاظ ضرورت حمایت از اقشار آسیبپذیر، کلیه قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استجاری که تا تاریخ 1399/04/08 هنوز تمدید نشده است در صورت عدم توافق بین طرفین و تمایل مستاجر تا سه ماه پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نسبت به پایان شیوع کرونا و اتمام شرایط اضطراری تمدید میگردد، حداکثر افزایش میزان اجاره بها یا مبلغ رهن برای شهر تهران تا 25 درصد، کلان شهرهای دیگر (مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، اهواز، قم، کرمانشاه) تا 20 درصد و سایر شهرهای کشور تا 15 درصد خواهد بود.
تبصره 1: املاک مورد اجاره که قبلا یا در مدت تمدید قرارداد به طور قطعی و رسمی مورد معامله قرار گرفته باشد، مستاجر میبایست ظرف مدت دوماه از تاریخ انتقال سند رسمی نسبت به تخلیه و تحویل آن اقدام نماید.
تبصره 2: مستاجرینی که در دوره قرارداد اجاره بر اساس این مجوز، به تشخیص دادگاه صالح به تعهدات خود عمل نکنند و موجب تضییع حقوق موجر شوند مشمول این مصوبه نخواهند شد.
تبصره 3: چنانچه مستاجر با افزایش مبلغ اجاره با نرخهای فوقالذکر موافقت ننمایند، واحد قابل تخلیه است.
تبصره 4: چنانچه در قرارداد اجاره مدت زمان بیشتری نسبت به این مصوبه برای انقضای قرارداد در نظر گرفته شود، مدت زمان قرارداد معتبر است.
در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن در حوزه خرید و فروش و اجاره مسکن، درج کلیه معاملات خرید، فروش، پیش خرید و ... در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و اخذ کد رهگیری الزامی است.
تبصره: وزارت صمت مکلف است امکان دسترسی برخط راه و شهرسازی به سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات را ظرف مدت دو هفته پس از تصویب این بند برقرار نماید.
تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات به مشاغل آسیبدیده از کرونا:
سقف مهلت زمانی تشکیل پرونده و بررسی برای امکان برخورداری از تسهیلات موضوع ماده 3 «دستورالعمل پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار بیشتر آسیبدیده از کرونا» تا پایان تیرماه جاری و مهلت پرداخت تسهیلات موضوع ماده 7 این دستورالعمل توسط بانکها تا پایان مردادماه جاری تعیین میگردد. همچنین مدت بازپرداخت تسهیلات (با احتساب دوره تنفس) 24 ماه از ابتدای آبان ماه تعیین میگردد.
صدور ماده 4 دستورالعمل «پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار بیشتر آسیب دیده از کرونا» به این شکل اصلاح میشود: "پرداخت تسهیلات بر اساس لیست شاغلین در واحدهای کسب و کار، به صورت تک مرحلهای و به ازای هر شاغل دارای پرونده بیمه تامین اجتماعی که با تعهد بازپرداخت در اختیار صاحب کسب و کار قرار میگیرد، به شرح ذیل تعیین میگردد. ملاک سنجش تعداد شاغلین، بیشترین تعداد شاغلین طی ماههای اسفند 98، فروردین و اردیبهشت 99 (تا سقف تعداد شاغلین سه ماهه آبان، آذر و دی 98) خواهد بود".
ماده 6 دستورالعمل «پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار بیشتر آسیب دیده از کرونا» حذف میشود.
دریافت فایل
