رضا باقری بنابی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا با تاکید بر پایین بودن میزان تاب آوری اقتصاد کشور در مقابل بحرانهای همزمان ناشی از تحریم وشیوع کرونا گفت: اگر اقتصاد مقاومتی را تقویت کرده بودیم شرایط مقابله با بحران کرونا تسهیل می شد. ما در بخش اصناف و در بخش کسبوکارهای خدماتی و همچنین بخش تولید با افزایش بیکاری و متعاقب آن کاهش درآمدهای خانوار مواجه هستیم که سبب گسترش فقر در جامعه شده است.
با چاپ پول نمیتوان تورم را کنترل کرد
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که پیش از بحران کرونایی ما تورم 50 درصدی را تجربه کردهایم و بار این تورم بر دوش خانوارهای ضعیف بوده است، ادامه داد: تورم ناشی از افزایش پایه پولی کشور است و با چاپ پول برای تامین مخارج نمیتوان تورم را کنترل کرد، دولت باید منابع مالی و درآمدی خود را افزایش دهد زیرا با این حجم از تورم شرایط زندگی اقشار متوسط جامعه و اقشار آسیب پذیر بسیار سخت شده است.
طبقه متوسط هم قادر به تامین مایحتاج ضروری خود نیستند
او به تاثیر بیکاریهای کرونایی بر اقتصاد خانوادهها اشاره کرد و گفت: با توجه به ادامه بیکاری کرونایی در اثر ادامه شیوع این بیماری، ضروری است ارایه بستههای حمایتی از سوی دولت ادامه پیدا کند. با توجه به افزایش قیمت و تورم بالا در کشور و کاهش درآمدخانوادهها در چند ماه اخیر، نه فقط اقشار آسیب پذیر که بخشی از طبقه متوسط نیز قادر به تامین مایحتاج ضروری خود نیست.
این نماینده مجلس در رابطه با این که کسری بودجه و توان مالی محدود دولت مانع از طراحی بستههای بیشتر حمایتی شده است نیز گفت: کسری بودجه مشکل همیشگی دولتها بوده است اما اکنون با توجه به تحریمها و شیوع کرونا کسری بودجه بیشتر احساس شده است. با عملیاتی کردن بودجه و ایجاد شفافیت در آن میتوانیم بخشی از مشکلات کسری بودجه را برای 1400 رفع کنیم. بودجه باید واقعگرایانه باشد و با تصویب بودجهای عملیاتی باید کمک کنیم برنامه دولت عملیاتیتر و اثرگذارتر باشد.
بیشتر بخوانید
کمک دیپلماسی اقتصادی به افزایش تاب آوری
او در ادامه به دیپلماسی اقتصادی هم اشاره کرد و گفت: نیاز داریم در این شرایط صادرات را تقویت کنیم، به خصوص با کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان باید با کمک دیپلماسی اقتصادی بازار هدف خوبی برای تولیدات خود ایجاد کنیم. حمایت از تولید و تسهیل در روند صادرات میتواند به ارزآوری کمک کند و ایران را از وابستگی به فروش نفت رها کند. اینگونه تابآوری اقتصادی هم افزایش خواهد یافت.
بنابی ادامه داد: ارز 4200 تومانی که در عمل تاثیری نداشت و کمکی به اقتصاد نکرد، معتقدم نرخ جدید که 11 هزار و 500 تومان تعیین شده، تاثیر چندانی نخواهد داشت. با این حال امیدواریم که شرایط اقتصادی کشور در سال 1400 وضعیت بهتری را پیش رو داشته باشد.
اجرای اقتصاد مقاومتی راه نجات است
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در بیان راهکار مقابله با صدمات اقتصادی کرونا به اجرای دقیق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: باید اقتصاد مقاومتی را به طریق جدی پیگیری کنیم.همچنین باید مرزهای کشور را طوری سامان دهیم که صادرات رشد کند و قاچاق انجام نشود. در کنار ایجاد بستههای حمایتی برای اقشار آسیب پذیر نیاز به حمایت بیمه ای و خدمات تامین اجتماعی برای همه افراد جامعه داریم .منظورم فقط بحث داروهای کرونایی نیست و بلکه به طور کل هزینه درمان در کشور بسیار افزایش یافته و حداقل 70 درصد هزینهها را بیمهگذار پرداخت میکند که همین امر آسیب پذیری خانوادههای ضعیف در برابر بیماریهای مختلف را افزایش داده است.