خسرو ابراهیمینیا در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا از ورشکستگی 100 درصدی این صنف خبر داد و گفت: تعطیلی حدودا یکساله تالارها این صنف را به ورشکستگی کشاند و موجب شد که عدهای از سالن داران برای ادامه حیات به رستورانگردانی روی بیاورند اما بسیاری دیگر از تالارها کاملا تعطیل شدند و کارکنانشان آسیب جدی دیدند.
تشکیل پروندههای قضایی برای بدهیهای تالارداران
ابراهیمینیا ادامه داد: بیش از 700 تالار در کشور وجود دارد که تمامی آنها کاملا ورشکست شدهاند و آن گروه که در تالارهای اجارهای فعالیت میکردند به دلیل ناتوانی در پرداخت اجارهبها و بدهی اکثرا شاکی خصوصی داشته و حکم بازداشتشان صادر شده است. همچنین برخی از تالارهای اجارهای تخلیه و وسایل داخل آنها به انبارها منتقل شده که این موضوع، امکان بازگشت به کار را برای آنها بسیار سخت کرده است.
او همچنین گفت: بسیاری از کارگران بیکار شده نتوانستهاند مطالبات خود را دریافت کنند که همین امر سبب اعتراض و شکایت شده است و گاهی به درگیری و مشکلاتی از این دست نیز ختم شده است.
رییس اتحادیه تالارهای پذیرایی و سالن مجالس توضیح داد:در حالی که تالارها یک سال است تعطیل شدهاند شاهد برگزاری مراسمهای مختلف مردم در رستورانها و کافیشاپها و دفاتر ازدواج و... هستیم محلهایی که به معمولا امکان رعایت پروتکلهای بهداشتی را ندارند. در مقابل تالارها با رعایت فاصلهگذاری و ضدعفونی کردن مداوم محل و مهمانان و داشتن تعداد متعدد سرویس بهداشتی میتوانستند بدون بروز مشکل مراسمهای مختلف مردم را برپا کنند.
او با بیان این که «ما بارها گفته بودیم که تالارهای پذیرایی میتوانند با نصف یا یک سوم ظرفیت مجالس را را با رعایت پروتکلهای بهداشتی و ضدعفونی مداوم سالنها برگزار کنند. » افزود: اکنون بعد از ماهها تعطیلی و بعد از چندین جلسه با اتاق اصناف و وزارت بهداشت و جناب دکتر زالی در نهایت با بازگشایی تالارها با یک سوم ظرفیت و رعایت پروتکل های بهداشتی موافقت شد.
بیشتر بخوانید
ابراز ناامیدی از رونق گرفتن کسب و کار تالارداران
ابراهیمینیا با ابراز نا امیدی از رونق گرفتن کسبوکار تالارداران گفت: سبک زندگی مردم تغییر کرده است و به جمعهای کوچک در خانه و رستوران عادت کردهاند یا بخش قابل توجهی هم به دلیل نگرانی از کرونا کلا از جمع و گردهمایی برای عزاداری یا جشن یا همایش و ... گریزانند و دیگر تمایلی برای حضور در این جمعها ندارند. بنابراین بعید میدانم به این زودی ها رونق به کسبوکار تالارداران بازگردد.
هزینه راه اندازی مجدد تالارها بالاست
او به هزینه راه اندازی تالارها اشاره کرد و گفت: هزینه آغاز به کار یک تالاربسیار بالا است. بیش از یک میلیارد تومان نیاز است حال باتعطیلی تالارهای پذیرایی با توجه به وسعتی که دارند در زمینه اجاره بها میلیاردی ضرر کردهاند و جبران آن بسیار سخت خواهد بود. مثلا برای تجهیز آشپزخانه تالارپذیرایی حداقل 1.5 تا 2 میلیارد تومان هزینه دارد.
تالارها توان بازپرداخت تسهیلات را نداشتند
ابراهیمینیا در تسهیلات حمایتی دولت برای کسبوکارهای آسیبدیده از کرونا گفت: تالارهای پذیرایی نتوانستند از این تسهیلات استفاده کنند، چراکه شرط استفاده از این تسهیلات به ازای هر کارگر به واحدها اختصاص مییابد، اما تالارها با ماهها تعطیلی توان پرداخت حقوق کارگران را ندارند، چرا که نگه داشتن کارگران برای صاحبان تالارها هزینههای بسیاری دارد و مبلغ وام چندان نمیتوانست این هزینهها را برای تالارهایی که تعطیل هستند، جبران کند. علاوه بر این تالارها توان بازپرداخت این تسهیلات را نیز ندارند. به ویژه اینکه در ابتدا واحدها امیدی به رونق فعالیتشان در ماههای رجب و شعبان داشتند، اما با تداوم تعطیلیها این امید هم از بین رفت.