به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا مازندران استان گردشگرپذیر کشور بوده که همواره در ایام سال میزبان بیش از 30 میلیون گردشگر داخلی و خارجی است.
مازندران گذشته از حدود 11 ماه درگیری با ویروس کرونا در 2 ماه اخیر وارد مرحله ای جدیدی از همه گیری شده است که این استان را ناچار به تحمل طولانیترین دوره محدودیتهای کرونایی کرده است. با وجود اینکه پیک نخست و دوم همه گیری ویروس کرونا در استان تقریبا دوره یک ماهه داشت و در فروردین و تیرماه در کوتاه ترین زمان به اوج رسید و سپس با اجرای محدودیت های فاصله گذاری اجتماعی عقب نشینی کرد، اما در ماه های اخیر همواره روند افزایشی داشته و این استان شمالی و مردمش را در برزخی طولانی مدت قرار داده است.
در بیست و چهار ساعت گذشته 15 بیمار کرونایی مازندرانی جان خود را از دست دادند و 1346 مبتلا به کرونا (285 بیمار بدحال) نیز در استان هم اکنون بستری هستند.
در حال حاضر وضعیت 10 شهر مازندران و بسیاری از روستاهای تابعه قرمز است و ترددهای غیرضروری، بیتوجهی و ساده انگاری زنگ خطر را در بسیاری از روستاهای استان نواخته است. حال این پرسش برای شهروندان مازنی ایجاد شده است که مشکل کار کجاست؟ چرا در زمانی که کرونا در تمامی نقاط کشور کاهشی شد در استانشان همچنان سیر افزایشی دارد؟
مجوزهای تردد
یکی از مهم ترین مصوبات ستاد ملی مقابله کرونا به عنوان عامل اصلی بازدارنده زنجیره انتقال ویروس ممنوعیت تردد بین شهری و بین استانی بود که بر روی کاغذ، این محدودیت ها تمامی نقاط مازندران را شامل شد که در ابتدای آذر ماه سه شهرستان قرمز و 19 شهرستان نارنجی داشت و در مجموع استان قرمز محسوب می شد ، اما در عمل این مصوبه و ممنوعیت نیز به واسطه صدور بی ضابطه کارتهای تردد از همان روزهای نخست اثر بخشی خود را از دست داد و آشفته بازار ممنوعیت تردد کرونایی را رقم زد.
برای مثال طبق آمارهای رسمی تنها یکی از 54 ادارهکل و نهاد دولتی مازندران در مدت اجرای محدودیت طرح جامع حدود 20 هزار کارت تردد خودرویی صادر کرده است. اگر حتی نیمی از این میزان را به عنوان میانگین کارت های توزیع شده محاسبه کنیم، می توان به عدد 540 هزار کارت تردد دست یافت در حالی که طبق آخرین آمار پلیس راهور استان ، تعداد کل خودروهای پلاک داخلی مازندران 537 هزار و 930 دستگاه است.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی در همین رابطه نوشته: مشکل آنجا عمیق تر می شود که تعداد زیادی از خودرو با پلاک های غیربومی موفق به دریافت کارت تردد شدند ، موضوعی که حتی برای شهروندان عادی هم شگفت انگیز تلقی شد.
روستاهای قرمز
علیرضا شریعت فرماندار آمل وضعیت 13 روستای این شهرستان را به علت ابتلاء تعداد بالای ساکنان روستا را نگران کننده اعلام و اضافه کرد: البته 5 تا 6 روستا اکنون در قرنطینه کامل قرار گرفته است.
شریعت، وضعیت تداوم قرمز کرونایی در شهرستان آمل را عادی انگاری و بیتوجهی برخی شهروندان این شهر نسبت به رعایت شیوه نامههای بهداشتی و اصرار به برپایی دورهمی های خانوادگی و فامیلی بیان کرد.
وی با بیان اینکه اعمال محدودیتهای چند باره کرونایی برای کسبه و بازار شهرستان با مشکلاتی در وضعیت اقتصادی آنها ایجاد کرده قابل درک و این نشان از بیتوجهی دولت در قبال آنان نیست، گفت: مجموعه مدیریتی استان و شهرستان خواهان بازگشایی هرچه سریعتر بازار و واحدهای صنفی شهرستان هست، اما دود بی توجهی و رعایت نکردن برخی اصناف و شهروندان به چشم برخی کسبههای شریف میرود که همه را درگیر میکند.
وی در عین حال از مردم شهرستان آمل درخواست کرد، 3 اصل مهم زدن ماسک، فاصله اجتماعی و پرهیز جدی از تجمعات و دورهمی های خانوادگی و فامیلی را شهروندان جدی بگیرند تا شهرستان از وضعیت قرمز کرونایی خارج شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با بیان اینکه کرونا در روستاهای استان نیز رو به افزایش است از انجام تمهیدات ویژه به صورت رنگ بندی برای جمعیت روستایی خبر داد و گفت: این طرح توسط بهورزان، بخشداران، دهیاران و غیره انجام میشود.
سید عباس موسوی با بیان اینکه روستاییان عمدتاً تولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی هستند، افزود: این اهالی با شیوع کرونا بیشتر از دیگر قشرها دچار آسیب شدهاند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی در مناطق روستایی خواستار جلوگیری از حضور افراد غیربومی و مسافر به مناطق روستایی شد و گفت: مازندران به تازگی وارد پیک سوم کرونا شد و آمار بستریها رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه نظارتهای بهداشتی در طرح شهید سلیمانی در روستاها تشدید میشود، افزود: باید به سمتی برویم که با موج سوم بیماری مقابله کنیم و برنامههای مختلفی در ستاد کرونا تصمیم گیری شده است.
باید به سمتی برویم که با موج سوم بیماری مقابله کنیم و برنامههای مختلفی در ستاد کرونا تصمیم گیری شده است
موسوی با اظهار اینکه قرنطینه بیماران در طرح شهید سلیمانی به ویژه در روستاها در دستور کار قرار گرفته است از افراد مشکوک به بیماری خواست تا همکاری لازم در این زمینه داشته باشند و گفت: باید افراد مشکوک را از دیگر اهالی جدا کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: تا جایی که امکان پذیر است باید رفت و آمدها به روستاها را محدود کنیم تا از انتشار بیماری جلوگیری کنیم و افزایش تستهای سریع بیماری نیز جزو برنامهها است.
قرار بود نظارت بر روستاها در قالب محدودیتهای جدید کرونایی تشدید شود اما پایش ها و بررسیهای میدانی خبرنگاران حاکی از تردد آزادانه مسافران به مناطق ییلاقی و خوش آب و هوایی روستایی استان دارد.