به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا به نقل از مؤسسه اطلاعات انرژی آیسیآیاس از لندن، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) روز پنجشنبه اعلام کرد که قیمت نفت خام به بالاترین سطح خود از زمان تضعیف اقتصاد جهانی در سه ماه دوم سال 2020 بهدنبال شیوع ویروس همهگیری جهانی کرونا رسیده، با این وجود، بازگشت توان بین عرضه و تقاضا همچنان شکنندهاست.
با وجود اینکه آغاز برنامههای واکسیناسیون در بسیاری از کشورها خوشبینی سرمایهگذاران را به دنبال داشتهاست، خطرهای کاهشی همچنان اقتصاد جهانی را تهدید میکنند، این سرمایهگذاران معتقدند بهبود از نیمه دوم سال 2021 بهطور جدی آغاز میشود.
این نهاد افزود: ازسرگیری قرنطینههای دوباره، محدودیتهای حرکتی شدید و واکسیناسیون به نسبت آهسته در اروپا، بهبود پیشبینی شده را تا نیمه دوم امسال به تعویق انداخته است.
این نهاد مستقر در پاریس تلاشهای کشورهای عضو ائتلاف سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) را در افزایش قیمتهای نفت خام مؤثر نامیده است، این در حالی است که به اعتقاد این آژانس، تولیدکنندگان نفت در ایالات متحده و کانادا تولید نفت خام خود را افزایش دادهاند و اکنون بسیاری از ضررهای ناشی از همهگیری کرونا را با افزایش تولید جبران میکنند.
بیشتر بخوانید:
مدیریت تولید برای تقویت قیمت نفت لازم است
قیمت جهانی نفت روز 25 بهمن 99 / قیمت نفت برنت به 62 دلار و 43 سنت رسید
تولید بیشتر کشورهای غیر اوپک پلاس میتواند در محدود کردن افزایش قیمت نفت خام تأثیرگذار باشد.
آژانس بینالمللی انرژی برآورد تقاضای نفت خام خود در سال 2021 را کمی افزایش داد و اعلام کرد تقاضای نفت خام با افزایش 200 هزار بشکه در روز به 96 میلیون و 400 هزار بشکه در روز میرسد. این رقم هنوز هم بهشدت کمتر از برآورد 100 میلیون بشکه در روزی بود که در سال 2019 و پیش ازهمهگیری ویروس کرونا ثبت شد.
تقاضای بالاتر به این معنا نیست که این نهاد انتظار رشد تقاضای بیشتری را دارد، این پیشبینی روزانه 5 میلیون و 400 هزار بشکه بیشتر از سال 2020 است، زیرا ذخیرهسازی نفت جهانی بالا است و شکنندگی توازن دوباره این نهاد را تأیید میکند.
این آژانس انتظار دارد که حداقل تا نیمه دوم سال 2021 ذخیرهسازی نفت خام قابل توجه باشد و فقط در این صورت است که کشورهای ائتلاف اوپک پلاس تغییر راهبرد خود برای کاهش عرضه و افزایش قیمتها را در نظر میگیرند.