حسین باهر با بیان اینکه کرونا اجتماعات را تعطیل کرده است و این موضوع ممکن است سبب منزوی شدن افراد جامعه شود به خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا گفت: قبل از کرونا خانوادهها در مهمانیها دورهم جمع میشدند، مراسمهای مختلف با حضور افراد برگزار میشد، اما در این یک سال و اندی از ترس کرونا روابط اجتماعی کاهش یافته و افراد کمتر در اجتماعات حاضر میشوند و مدتهاست حتی احوالپرسی هم از طریق تلفن یا فضای مجازی صورت میگیرد.
افسردگی مهمترین پیامد کاهش ارتباطات اجتماعی است
این جامعهشناس ادامه داد: در گذشته بچهها در مدرسه و کلاسهای درس دورهم جمع میشدند و در حیاط مدرسه مشغول بازی بودند، درحالی که در یک سال گذشته، فضای آموزشی از اساس تغییر کرده و فرزندان، درخانه و از طریق فضای مجازی تحت آموزش قرار میگیرند و دیگر حتی دوستان و معلمان خود را نمیبینند.
او افزود:به طورکلی باید گفت اجتماعات، ارتباطات و خانواده تحت تاثیر کرونا قرارگفتهاند که ازجمله مهمترین معایب کاهش ارتباطات دراین روزها منزوی شدن افراد است. به عبارت دیگر اجتماعی بودن انسانها درحال فراموشی است که مهمترین پیامد آن نیز افسردگی است.
بیشتر بخوانید
افزایش تنش در خانوادهها
باهر ادامه داد: تداوم محدودیتها، باعث شده تا در دوران قرنطینه اختلافات خانوادگی بیشتر شود، زیرا در عمده خانوادهها هرروز صبح، پدر سر کار میرفت و فرزندان به مدرسه یا دانشگاه و... رفته و خانه را ترک میکردند،تا اینکه مجددا در پایان روز اعضای خانواده دورهم جمع میشدند، شامی میخوردند و بعد می خوابیدند، حالا همین خانواده در این دروان از صبح تا شام کنار هم هستند. او در ادامه توضیح داد: این کنار هم بودن به دلیل عدم هماهنگی با اخلاق یکدیگر، اصطکاک میان افراد خانواده را سبب شده است که در نهایت منجر به استهلاک میشود. در مشاورهها، ما شاهد اختلافات خانوادگی در این دوران هستیم.
این تحلیلگر مسائل اجتماعی در رابطه با تاثیر کرونا بر وقایعی چون ازدواج و طلاق هم گفت: به نظر بنده دردوران کرونا، میزان طلاق به لحاظ افزایش اختلافات خانوادگی و مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا رشد داشته است، اما در مورد ازدواج باید گفت که نوع ازدواجها تغییر یافته است.
او توضیح داد:برای مثال قبل از کرونا خانوادهها و جوانان برای ازدواج به دنبال تشریفات و مراسم پر زرق و برق بودند که این موضوع ازدواجها را سخت کرده بود، اما حالا عقد در محضر جاری میشود، یا مراسمی برگزار نمیشود یا با حضور حداقلی مهمانان و با صرف هزینه بسیار کمتر از گذشته برگزار میشود که البته این از برکات کرونا بوده که ازدواجها آسان شده است.