به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا ولی تیموری درباره برنامههای نوروز امسال گفت: «ما در عمل دو نوروز را از دست دادهایم که یکی سال 98 به واسطه سیل و بارشهای آن مقطع بود و دیگری سال 99 به واسطه کرونا. نوروز برای گردشگری خیلی مهم است، از این حیث که حتی برخی کسبوکارهای ما فقط در همین بازه زمانی فعال هستند و در بقیه ایام از درآمدهای همین محل ارتزاق میکنند.»
او افزود: «ستاد ملی کرونا تاکنون گشایشهای مشروطی را برای حوزه گردشگری در نظر گرفتهاند و در حال نهایی کردن طرحهای اجرایی آن هستیم. در این طرح وزارت کشور مسئولیت یک طرح بزرگ را با عنوان ممنوعیت ترددهای نوروزی که در ذیل آن دو بخش از حوزه ما هم به عنوان سفر ایمن پیشنهاد داده شده و مورد قبول قرار گرفته است. البته مشروط به این است که اولا شرایط بدتر نشود و ثانیا همه افراد پروتکلها را رعایت کنند. شرایط باید طوری باشد که ما هم به عنوان متولیان این بخش بتوانیم دوستان وزارت بهداشت را متقاعد کنیم که پروتکلهای بهداشتی به صورت حرفهای در حوزه گردشگری رعایت میشوند. همه اینها هم وابسته به این است که شرایط پیک کرونا و یا قرنطینه به وجود نیاید.»
معاون گردشگری کشور اضافه کرد: «ما به صورت کنترل شده در دو گروه که یکی تورهای گردشگری هستند و دیگری سفرهای شخصی با لحاظ اقامت در مکانهای تائید شده به دنبال اخذ مجوز سفر در این نوروز هستیم. اقدامات تمهیدی این کار را شروع کردهایم که شامل اطلاعرسانی گسترده برای رعایت پروتکلها از طریق ادارات کل استانی و آموزش کامل درباره نحوه اجرا و ضرورت پروتکلهای یاد شده است. اقدام تمهیدی دیگر ما، بحث نظارتهای جدی است که تقریبا از 15 روز پیش شروع کردهایم و با اعزام بازرسان و ناظران کنترل میکنیم که این پروتکلها در واحدهای گردشگری رعایت شوند.»
او درباره شهر هوشمند گردشگری هم توضیح داد: «ما پروژهای داریم تحت عنوان شناسایی، ارزیابی و رتبهبندی مقاصد گردشگری که کاملا تخصصی است. این طرح واحدهای گردشگری را از حیث داشتهها و ظرفیتهایشان و همینطور نگاه و رویکردهای جامعه محلی ارزیابی میکند و امتیاز میدهد. نهایتا در این طرح، شهرها و روستاها در قالب یک هرم پنج مرحلهای ارزیابی میشوند و کارهایی که باید برای رفع نواقص انجام شود، مشخص میشوند.»
در این باره بیشتر بخوانید