به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا بیش از 14 هفته از اجرای طرح محدودیتهای کرونایی در سطح کشور گذشته است. در این مدت با توجه به تغییر وضعیت شهرهای، محدودیتها نیز کاهش یا افزایش داشتهاند. با این حال به طور کلی در طول این 14 هفته آمارهای عجیب و بسیار قابل توجهی درباره رعایت محدودیتها ثبت شده است.
کارنامه اصناف
بنا بر اعلام قرارگاه فرماندهی مبارزه با کرونا به طور میانگین مراکز خرید و مجتمعهای تجاری اصلی شهری و بین شهری تا 89 درصد این محدودیتها را رعایت کردهاند. دیگر صنوف 85 درصد و دستگاههای اجرایی نیز تا 88 درصد به رعایت محدودیتها پایبند بودهاند.
جالب این که اصناف و مراکز خرید استان آذربایجان شرقی با تنها 40 درصد رعایت، در صدر بیتوجهترین صنفها به اهمیت پروتکلها و محدودیتها بودهاند. پس از آذربایجان شرقی استانهای سیستان و بلوچستان و البرز به ترتیب با 63 و 75 درصد رعایت در رده دوم و سوم قرار دارند.
اما در مقابل مراکز خرید و اصناف استان یزد با رعایت 94 درصدی پروتکلها و محدودیتها در صدر استانهای ملتزم به رعایت محدودیتها بودهاند. همچنین استانهای کرمان، خراسان شمالی یا 93 درصد رعایت و استان مرکزی با 92 درصد رعایت به ترتیب درردههای دوم و سوم قرار دارند.
کارنامه ترددها
در 14 هفته گذشته در مجموع بیش از 7 میلیون و 116 هزار تخلف ترددی در سطح کشور (به طور میانگین روزانه حدود 73 هزار مورد تخلف) انجام شده که از این تعداد، بیش از 3 میلیون و 416 هزار مورد منجر به جریمه نقدی از سوی پلیس شده است.
نکته جالب تر این که 82 درصد تخلفات ترددی در محورهای درون شهری انجام شده و تنها 18 درصد مربوط به محروهای بین شهری است.
خودروهای جریمه شده هم عمدتا از 8 استان کشور بودهاند. تهران و البرز مجموعا با 29.8، خراسان 9.1 درصد، اصفهان 5.1درصد، قم 4.2درصد، مازندران 4.1درصد، فارس 4.1درصد و آذربایجان شرقی 4 درصد از جریمهها، در صدر بیشترین جریمههای ترددی قرار دارند.
بیش از 24 درصد خودروهایی که در این مدت در جادهها تردد کردهاند، پلاک تهران و البرز داشتهاند. خودروهای استان خراسان رضوی هم با 6.3 درصد دومین خودروهای پرتردد در محورهای بین شهری کشور بودهاند.
همچنین خودروهای استانهای فارس و اصفهان هر دو مشترکا با 6.1 درصد ترددها و خودروهای استان مازندران با 5.9 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
به طور کلی بیش از 50 درصد ترددهای بین شهری در این 14 هفته مربوط به خودروهای هفت استان بوده است.
در این باره بیشتر بخوانید