به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا به نقل از راشاتودی، اولیویه دو شوتر، کارشناس فقر سازمان ملل اعلام کرد که رکود اقتصاد جهان در پی شیوع ویروس کرونا از زمان رکود بزرگ در دهه 1930 بی سابقه بوده است.
طبق بیانیه سازمان ملل که روز جمعه منتشر شد، دو شوتر که یک کارشناس حقوقی بلژیکی است گفت اقدامات دولت ها برای محافظت از مردم تاکنون کافی نبوده است.
وی از رهبران جهان خواست تا اقدامات قاطعتری برای ریشه کن کردن فقر و کاهش نابرابری انجام دهند.
دو شوتر که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان گزارشگر ویژه فقر شدید و حقوق بشر منصوب شده است، افزود: «تورهای ایمنی اجتماعی ایجاد شده پر از حفره است. اقدامات فعلی به طور کلی کوتاهمدت است، بودجه کافی نیست و بسیاری از افراد به طور حتم در بین حفرهها قرار میگیرند.»وی گفت حتی اگر دولتها متعهد شوند طرحهای اجتماعی برای کمک به مردم انجام دهند، فقیرترین افراد جهان به دلیل نداشتن سواد دیجیتال یا دسترسی به اینترنت، از دریافت این کمک ها جا میمانند.
این کارشناس افزود: «در برخی کشورها اکنون برنامههای کمکی دولت رو به اتمام است. خانوادههای فقیر تاکنون هر اندوختهای را به مصرف رساندهاند و داراییهای خود را فروختهاند. بدترین تأثیرات این بحران بر فقر هنوز در راه است.»