به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی آثار اجتماعی- اقتصادی آنفلوآنزای 1918 بر آینده جنین مادران باردار و درسهایی برای مواجهه با کرونا پرداخته است.
مراقبتهای دوره جنيني ميتواند بر آينده اجتماعي ـ اقتصادي فرد تأثيربالايي داشته باشد، به نحوي كه انسانهايي كه در دوره جنيني مادرانشان به آنفلوانزا مبتلا شدند، از نظر تحصيلات و كسب درآمد وضع ضعيفتري داشتند و از نظر ازكارافتادگي حداقل دوسال زودتر از ديگران به مرحله ازكارافتادگي رسيدند. بنابراين هرچه مراقبت از سلامت مادر در اين دوره بيشتر باشد، سرمايه انساني قويتري از نظر جسمي و ذهني تربيت خواهد شد. مزيت نيروي انساني قويتر براي اقتصاد اين است كه ضمن توانايي ايجاد ارزش افزوده بالاتر از تحميل هزينههاي سلامت و درمان بيشتر، بيمه بيكاري و بيكاري پيش از موعد و... بر اقتصاد هم جلوگيري به عمل ميآيد. يعني اگر دولتها براي تضمين سلامت مادران باردار هزينه بيشتري كنند، به نسبت در آينده با هزينههاي كمتري مواجه خواهند شد.
حال كه ايران و جهان دوباره با شيوع ويروسي واگيردار، فراگير و خطرناک به اسم ويروس كرونا مواجه است، احتمال اينكه زنان باردار به عنوان يک قشر آسيبپذير بيشتر مورد هجوم اين ويروس قرار بگيرند، زياد است. بنابراين پيشنهاد ميشود برنامههاي حمايتي از اين زنان در دستور ستاد ملي مبارزه با كرونا، وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه قرار بگيرد.
دریافت فایل
