به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، دیوید بیسلی اظهار کرد: «5 ماه پیش هشدار دادم که ترکیبی از درگیریها، تغییر اقلیم و کووید 19 موجب شده است 270 میلیون نفر در معرض گرسنگی قرار بگیرند.»
او ادامه داد: «خوشبختانه جهان در آن زمان به این سخنان توجه نشان داد و کمککنندگان و رهبران مبالغی در این خصوص اختصاص دادند. کشورهای کوچک و بزرگ نیز مبالغی برای نجات جان شهروندان خود در نظر گرفتند و 17 تریلیون دلار محرک مالی خرج کردند. بانکهای مرکزی نیز از این موضوع حمایت کردند.»
بیسلی اضافه کرد: «صندوق بینالمللی پول و کشورهای عضو گروه 20 یعنی 20 اقتصاد بزرگ دنیا نیز با به تعویق انداختن بازپرداخت وامهای کشورهای فقیر به آنها کمک کردند که تاثیر قابل توجهی داشته است.»
وی اعلام کرد که برنامه جهانی غذا در شش ماه نخست امسال به 85 میلیون نفر کمک کرده و قرار است این میزان تا پایان سال به 138 میلیون نفر افزایش یابد که در تاریخ این سازمان بیسابقه است.
به عقیده این مقام مسئول، خطر قحطی در سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا دوباره شدت گرفته است و سال 2021 سالی سرنوشتساز برای این موضوع خواهد بود.
بیسلی افزود: «امسال از نظر مالی یک سال تاریخی برای برنامه جهانی غذا بود و بودجه این سازمان به 8 میلیارد دلار رسیده است.»
او تصریح کرد: «با شیوع کرونا و تدابیر مربوط به خانهنشینی، بیش از 400 میلیون شغل تمام وقت از بین رفت و کسانی که در خارج کار می کردند و به کشورهایشان پول می فرستادند نیز با مشکل روبرو شدند. اثر این تخریب بر 2 میلیارد نفری که در بخش غیررسمی اقتصاد کار میکنند و عمدتا در کشورهایی با درآمد متوسط و کم قرار دارند، بیشتر حس میشود.»
او در نهایت بر خطر پیامدهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از کرونا نیز تاکید کرد و گفت: «این خطر وجود دارد که افراد بیشتر از آسیبهای اقتصادی و اجتماعی ناشی از کرونا فوت شوند تا خود ویروس کرونا. این موضوع به خصوص در مورد قاره آفریقا صادق است و باید علاجی برای آن اندیشید.»