دکتر جعفر خیرخواهان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا (coronomy.ir) گفت: «اگر اقتصادهای بزرگ جهان میدانستند روزی با معضلی مانند کرونا مواجه خواهند شد، احتمالا اقتصاد خود را تا این حد وابسته به خارج از کشور و به خصوص کشور چین نمیکردند. تولیدکنندگانی که زنجیره ارزششان در تمام نقاط پخش شده نیز بیشتر در مورد چنین کاری احتیاط میکردند. اکنون با شیوع کرونا و تعطیلی کسبوکارها ریسک آنها افزایش یافته و وابستگی دنیا به هم تضعیف شده است.»
خیرخواهان با اشاره به اهمیت کمکهای دولتی به افراد و کسبوکارهایی که بیشترین آسیب را متحمل شدهاند، بیان کرد: «ممکن است در مورد این کمکها مساله شناسایی مستحقهای واقعی وجود داشته باشد. این امکان وجود دارد که افرادی که نزدیکتر به قدرت هستند و سروصدای بیشتری دارند، کمک را دریافت کنند، ولی اقشار محروم و تحت فشار از دریافت این کمکها محروم بمانند و هدف مورد نظر محقق نشود.»
او با تاکید بر اهمیت تورم در شرایط فعلی تصریح کرد: «ما با مشکل تورم مواجه هستیم و نباید نقدینگی زیاد شود. کمکهایی که در راستای کرونا انجام میشود، مشخص نیست چقدر واقعا به افراد مستحق برسد. به نظر میرسد بهترین کار جلوگیری از تورم باشد. اگر تورم بالا برود، تمام زحمات انجام شده در کمکها نیز از بین میرود. نکته مهم دیگر آن است که با وجود آنکه در سالهای اخیر قدرت خرید در ایران کاهش قابل توجهی یافته است، اما نابرابری افزایش یافته استو به این مساله نیز باید توجه شود.»
وی ادامه داد: «یک راه برای کمک به محرومان وآسیبدیدگان، استفاده از ظرفیتهای نهادهایی است که پس از انقلاب به این منظور شکل گرفتهاند.»